Noves penalitzacions per excessos d’energia reactiva capacitiva
Condensadors
per a correcció del factor de potència
Bateries Automàtiques de Condensadors
Correcció del factor de potència

2

L’alt grau de qualitat dels productes CISAR
és la nostra millor carta de presentació
Som experts en energia reactiva i harmònics des de 1979
Disposem d’una gamma completa de Solucions per a la Correcció del Factor de Potència
Filtre Actiu d’harmònics ”PQSine”
elimina els harmònics / millora l’eficiència energètica / millora el factor de potència / equilibra les càrregues corrent de filtrat des de 25 Amp. fins a 600 Amp.

CISAR, ENERGIA REACTIVA I HARMÒNICS

Fabricació y disseny d’equips industrials per a l’eficiència energètica

Qualitat i experiència al seu servei des de 1979


Cisar Condensadors Industrials aporta 40 anys d’experiència en fabricació de solucions per a Correcció del Factor de Potència (energia reactiva) i el Filtrat de Harmònics. La nostra fabrica de Barcelona està molt a prop de l’aeroport i a 15 minuts del centre de la ciutat, allà dissenyem, fabriquem i distribuïm l’àmplia gamma de productes de Cisar.

FAQS (PREGUNTES FREQÜENTS)

Per què confiar en CISAR?

Cisar és sinònim de qualitat i fiabilitat. Apliquem aquest valor a tots els nostres productes, sense importar el tipus d’instal·lació a la qual es destinen, ni de si es tracta d’un equip petit, mitjà o gran. Cisar és sinònim d’experiència. Veritables especialistes en correcció del factor de potència i harmònics, amb una trajectòria empresarial de més de 30 anys. Cisar és sinònim de proximitat. Mitjançant la nostra xarxa de delegats comercials procurem mantenir contacte permanenente amb els clients, assessorant i atenent les seves peticions.

Quin tipus d’empresa necessita una bateria de condensadors?

Fins fa pocs anys, l’usuari d’una bateria de condensadors ha estat principalment el sector industrial o terciari de mig-grans dimensions.

En l’actual marc legislatiu referit a la tarifació del cost energètic en sistemes elèctrics trifàsics, no hi ha una potència de contractació mínima a partir de la qual a un usuari se li cobri per consum d’energia reactiva.

És a dir, que qualsevol usuari amb una instal·lació trifàsica, en qualsevol de les modalitats de facturació en Baixa Tensió (2.0 / 2.1 / 3.0 / 3.1) pot ser penalitzat per consum d’energia reactiva en cas de no tenir compensada la instal·lació amb una bateria de condensadors.

Aquesta circumstància és conseqüència directa de la implementació dels comptadors “intel·ligents” anomenats “smart meters” que integren en un sol aparell les lectures d’activa i reactiva. Els “smart meters” són d’obligada instal·lació en noves connexions, i estan substituint progressivament als antics comptadors electro-mecànics que encara existeixen en moltes d’elles.

En síntesi, vol dir que actualment qualsevol petita empresa, comerç, comunitat de veïns, etc. pertanyent fins fa poc al grup dels anomenats clients de baix consum, pot necessitar una bateria de condensadors per eliminar el recàrrec d’energia reactiva en la factura.

En l’àmbit exclusivament industrial pertanyent a grans consumidors o empreses que contracten en modalitat de “Alta Tensió” cal tenir en compte que, a més de compensar l’energia reactiva de manera centralitzada, cal compensar també les pèrdues del transformador amb un condensador fix en seu costat de BT, ja que en aquests casos el transformador és propietat de l’empresa i per tant és la seva responsabilitat millorar la seva eficiència compensant l’energia reactiva en el debanat de baixa tensió.

Una Bateria Automàtica de condensadors és un equip capaç de detectar la presència d’energia reactiva inductiva en una instal·lació elèctrica, i mitjançant la connexió dels seus grups de condensadors aconseguir la potència reactiva capacitiva necessària per eliminar-la.
Les bateries de condensadors són elements imprescindibles per reduir el cost energètic d’una instal·lació.
Milloren el rendiment elèctric i contribueixen a la disminució de les emissions de CO2 a l’atmosfera.

Quina bateria escollir, una de 400 V o una de 440 V?


El departament tècnic de Cisar l’assessorarà per calcular i escollir la millor opció en cada cas.

Harmònics a la xarxa elèctrica… com actuar?

Cada vegada són més freqüents els problemes ocasionats per una elevada distorsió harmònica en una xarxa elèctrica, causats pel creixent i imprescindible ús de: variadors de freqüència, arrencadors estàtics, forns d’inducció electromagnètica, ilumuinación electrònica, UPS, etc.
Si aquests problemes no es tracten de forma adequada provoquen principalment aquests efectes sobre la instal·lació elèctrica: saturació de transformadors caigudes de tensió augment de la intensitat circulant pel neutre tret de diferencials sobreescalfament en els conductors esgotament prematur de les bateries de condensadors Els harmònics poden ” entrar “per dos llocs: 1.- Des de la pròpia instal·lació de l’usuari amb l’ús dels elements de càrrega” no lineal “esmentats anteriorment. 2.- Per la línia exterior en el cas de compartir transformador amb un altre / s usuari / s i ser aquest / s el / els generadors d’harmònics. Com hem d’actuar? Cal realitzar un mesurament completa d’harmònics amb un analitzador de xarxes per determinar:

  • Nivell de distorsió harmònica en corrent i tensió (THDi % / THDu %
  • Tipus d’harmònic/s predominant/s (tots dos valors són importantíssims perquè determinen el tipus de condensadors i d’inductàncies trifàsiques que caldrà utilitzar)

En aquests casos, quin és la solució al problema?

  • Instal·lar una bateria de condensadors amb filtres per BLOQUEIG / REBUIG d’harmònics
  • Instal·lar un condensador fix amb filtres per BLOQUEIG / REBUIG d’harmònics, per compensar les pèrdues del transformador.
  • Instal·lar un filtre de ABSORCIÓ a la capçalera de la instal·lació, per evitar l’entrada dels harmònics que ve de fora.
  • Instal·lar un filtre de ABSORCIÓ a la capçalera de la instal·lació, per evitar l’entrada dels harmònics que ve de fora.

Un filtre de ABSORCIÓ no substitueix una bateria de condensadors, encara que aquesta posseeixi filtres de BLOQUEIG / REBUIG, i viceversa.

SECTORS D’ACTIVITAT

NOTÍCIES I ARTICLES TÈCNICS

Noves penalitzacions per excessos d’energia reactiva capacitiva

  Data d’aplicació, sectors/clients afectats i solucions CISAR Al Gener de 2020 es va publicar al BOE  ( BOE 2020-1066 ) la Circular  3/2020 de la CNMC (Comisión Nacional de los Mercados y la Competencia) relativa al càlcul dels peatges en transport i distribució de l’electricitat, que, després d’una moratòria, finalment s’aplicarà a partir de […]

Nova pàgina web CISAR

CISAR estrena nova pàgina web amb informació completa i actualitzada de productes i serveis.

CISAR presenta el filtre actiu d’harmònics “EPCOS_PQSINE”

Eliminación/compensación de armónicos para mejora de la calidad y eficiencia de la instalación eléctrica.

1800

CONSUM EN kwh
(KILO-WATTS-HORA)

594

CONSUM EN kvarh
(KILO-VOLT-AMPERS-REACTIUS)

200

EUROS ENERGIA
REACTIVA/MES

CLIENT
SATISFET

Bateries de Condensadors, energia reactiva, Compensació Reactiva, Filtrat de Harmònics, Eficiència Energètica i Rendiment d’Instal·lacions Elèctriques